Melod » Specials » Letselschade en smartengeld

Letselschade en smartengeld

Letselschade en smartengeld Je hoopt er nooit meer in aanraking te komen: de letselschade advocaat. In sommige gevallen kan deze persoon je echter begeleiden bij het verkijgen van smartengeld of een schadevergoeding na letselschade.

Schadevergoeding

Wanneer je op de een of andere manier schade toegebracht is heb je in sommige gevallen recht op een schadevergoeding. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer je geplande vliegtuigvlucht door toedoen van de vliegtuigmaatschappij (je gereserveerde stoel is kapot) niet door kan gaan of wanneer je na een aanrijding in de auto last van whiplash klachten hebt. De schadevergoeding kan gegeven worden voor materiële schade (bijvoorbeeld een kapotte auto of een gebroken been) maar ook voor immateriële, psychische schade. In het laatste geval wordt er gesproken van smartengeld.

Hulp bij letselschade

Of je recht hebt op een schadevergoeding en wat de hoogte van de schadevergoeding is, is van diverse factoren afhankelijk. Het is in vrijwel alle gevallen aan te raden de hulp van een zogenaamde letselschade advocaat of letselschade expert in te schakelen. Deze persoon kan je helpen bij het verkrijgen van de schadevergoeding of het smartengeld.
De functie van smartengeld

De functie van smartengeld

Smartengeld is een schadevergoeding die uitgekeerd wordt wanneer men schade geleden heeft. Over het algemeen wordt aangenomen dat geld niet gelukkig maakt, en dat tranen niet kunt drogen met geld. Toc…
Whiplash: schadeclaim, schadevergoeding, letselschade-expert

Whiplash: schadeclaim, schadevergoeding, letselschade-expert

De verzekeraar van degene die de whiplash veroorzaakt heeft kan zijn aansprakelijkheid erkennen en aansprakelijk gesteld worden voor de kosten die iemand met een whiplash maakt. Deze kosten kunnen mat…
Smartengeld na mishandeling (been- en voetletsel)

Smartengeld na mishandeling (been- en voetletsel)

Schadevergoeding na mishandeling lijkt voor velen een ver van mijn bed show. Toch is er reeds enkele malen een schadevergoeding uitgekeerd na bijvoorbeeld een steekpartij of een vechtpartij. In dit ar…

Fasen van schadevergoeding: de beginfase

In de beginfase bij het vergoeden van schade wordt de schadezaak op rails gezet. Beide partijen leren elkaar kennen en nemen wederzijdse verwachtingen op in een intake-gesprek. Bovendien wordt er naar…
Gewond geraakt bij een verkeersongeval, wat nu?

Gewond geraakt bij een verkeersongeval, wat nu?

Gewond raken bij een verkeersongeval is de schrik van vele automobilisten. Helaas krijgen veel mensen er wel eens mee te maken in hun leven. Het is dan verstandig om te weten wat je moet doen bij lets…
Smartengeld na een ongeval (been- en voetletsel)

Smartengeld na een ongeval (been- en voetletsel)

Na een ongeval denken veel mensen niet direct aan smartengeld om het leed enigszins te verzachten. Soms weet men niet eens dat men een schadevergoeding na een ongeval met been- en voetletsel kan krijg…
Schadevergoeding

Schadevergoeding

Ongevallen en letsel behoren tot de dagelijkse praktijk van het leven. Slachtoffers van een dergelijke letselschade zaak kunnen op diverse terreinen mogelijkheden en potentieel verliezen. Een schadeve…
Het kiezen van een letselschade advocaat

Het kiezen van een letselschade advocaat

De letselschade advocaat is een persoon met wie je liever niet te maken wilt krijgen. Maar wanneer dit toch het geval is, is het verstandig een geschikte letselschade advocaat uit te kiezen. Er zijn t…
Fasen van schadevergoeding: de onderzoeksfase

Fasen van schadevergoeding: de onderzoeksfase

In de onderzoeksfase staat het bepalen van de medische omstandigheden en arbeids(on)geschiktheid centraal. Men kan hiervoor de hulp inschakelen van een medisch adviseur, een medisch expert of een arbe…

De hoogte van smartengeld

Smartengeld wordt uitgekeerd als soort van schadevergoeding voor de immateriële schade die iemand opgelopen heeft. Smartegeld is bedoeld om het leed van een slachtoffer enigszins te compenseren. De ho…
Gepubliceerd door Melod op 06-03-2011, laatst gewijzigd op 13-04-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.