Melod » Specials » Bloedgroependieet
Don't worry, be hippy!

Afvallen met het bloedgroep dieet

Het bloedgroep dieet is een dieet dat ontwikkeld is door Peter D'Adamo. Afvallen met het bloedgroep dieet vereist dat men die producten eet of juist vermijdt die goed dan wel slecht voor men zijn. Welke producten je kan eten en welke je beter kan laten staan wil je gewicht verliezen is afhankelijk van je bloedgroep.

Wat is het bloedgroep dieet?

Het bloedgroep dieet is een manier om gewicht te verliezen die ontwikkeld is door Peter D'Adamo, een Amerikaans arts en natuurgenezer. Hij stelt dat doordat mensen zich op een gegeven moment over de gehele aardbol zijn gaan verspreiden, er variatie in bloedgroepen ontstaan is. Deze variatie zorgt er voor dat men zo goed mogelijk op de omgeving aangepast is. Tegenwoordig reizen we echter de gehele wereld over en emigreren we, waardoor onze bloedgroep mogelijk niet meer goed past bij de omgeving. Dit kan diverse problemen opleveren, waaronder problemen met het gewicht.

Bloedgroepen dieet in het kort

Elke bloedgroep kent drie categorieën van voedingsmiddelen:
  • Gunstig: deze voedingsmiddelen werken als het ware als medicijnen
  • Vermijden: deze voedingsmiddelen ervaart het lichaam (in hoge doseringen) als gif
  • Neutraal: deze voedingsmiddelen dienen in de eerste plaats de voedzaamheid en voedingswaarde

Bloedgroep A

Mensen met bloedgroep A hebben moeite met het verteren van vlees en zuivelproducten.

Bloedgroep AB

Mensen met bloedgroep AB vormen als het ware een combinatie van bloedgroep A en B. Wanneer met afvallen wilt doet men er goed aan tarweproducten zoveel mogelijk te vermijden.

Bloedgroep B

Ook mensen met bloedgroep B kunnen tarweproducten beter laten staan. Deze remmen de stofwisseling bij mensen met bloedgroep B namelijk.

Bloedgroep O

Mensen met bloedgroep O zijn echte vleeseters. Zuivelproducten en granen zijn echter niet zo goed voor deze groep mensen.
Afvallen met het bloedgroep dieet: bloedgroep A

Afvallen met het bloedgroep dieet: bloedgroep A

Afvallen met het bloedgroep dieet wanneer je bloedgroep A hebt bestaat voornamelijk uit vegetarische gerechten met veel koolhydraten en weinig zuivel en vet.
Afvallen met het bloedgroep dieet: bloedgroep B

Afvallen met het bloedgroep dieet: bloedgroep B

Afvallen met behulp van het bloedgroep dieet wanneer je bloedgroep B hebt gaat het best door producten die een vertragend effect op het spijsverteringsproces hebben, zoals pinda's en maïs, te vermijde…
Afvallen met het bloedgroep dieet: bloedgroep AB

Afvallen met het bloedgroep dieet: bloedgroep AB

Mensen met bloedgroep AB hebben volgens het bloedgroep dieet een uitstekend immuunsysteem maar een wat zwakker spijsverteringsstelsel. Omdat bloedgroep AB een combinatie is van bloedgroepen A en B kan…
Afvallen met het bloedgroep dieet: inleiding

Afvallen met het bloedgroep dieet: inleiding

Het bloedgroepdieet is een dieet dat gebaseerd is op de verschillen in bloedgroepen. Waar andere dieëten dezelfde principes voor iedereen hanteren stelt het bloedgroependieet een dieet op, op basis va…
Gepubliceerd door Melod op 03-07-2010, laatst gewijzigd op 25-08-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!