Melod » Specials » Afvallen met medicatie

Gewicht verliezen met medicijnen

Gewicht verliezen met medicijnen Tegen het einde van de jaren '00 leken de medicijnen die gewichtsverlies bevorderen met bakken uit de hemel te komen. Medicijnen kunnen zowel als doel als als bijwerking gewichtsverlies tot gevolg hebben. Vaak komt dit doordat het medicijn voor minder honger zorgt of de stofwisseling verhoogt.

Gewicht verliezen met medicijnen

Er zijn verscheidene manieren om gewicht te verliezen met behulp van medicijnen. Sommige medicijnen zijn speciaal ontworpen om mensen in hun afvalpogingen te ondersteunen. Zo dankt het medicijn Alli (Orlistat) zijn werking aan het enzym lipase, een spijsverteringsenzym. Dit enzym zorgt ervoor dat circa 30% van het ingenomen voedsel onverteerd in de darmen terecht komt. Dit is erg gunstig wanneer je af wilt vallen, want het lichaam kan geen onverteerd voedsel als energiebron gebruiken en het ook niet opslaan. Gewichtsverlies kan echter ook een bijwerking van een medicijn zijn. Het primaire doel van het medicijn is dan niet afvallen, maar bijvoorbeeld het beheersen van suikerziekte. Dergelijke medicijnen kunnen als bijwerking gewichtsverlies hebben, waardoor men afvalt. Over het algemeen wordt gewichtsverlies door medicijnen op twee manieren bereikt.

Minder honger

Medicijnen kunnen tot gevolg hebben dat de eetlust geremd wordt. Zo is een veelvoorkomende bijwerking van veel antidepressiva een afgenomen eetlust. Hierdoor heeft men minder de neiging te veel te eten, met mogelijk gewichtsverlies tot gevolg. Je kunt echter ook gewicht verliezen met medicijnen doordat het medicijn een voller gevoel creëert, je eerder een verzadigd gevoel geeft. Hierdoor eet je minder en val je mogelijk af.

Stofwisseling verhogen

Er zijn ook medicijnen die de stofwisseling verhogen. Stofwisseling is de snelheid waarmee het lichaam calorieën verbrandt. Medicijnen die samengesteld linolzuur bevatten lijken de stofwisseling te verhogen, net als supplementen met DHEA (dehydro-epiandrosteron), een natuurlijk hormoon. Een hogere stofwisseling wordt vaak geassocieerd met afvallen.
Vermageringspillen Orlistat (Alli) en Sibutramine (Reductil)

Vermageringspillen Orlistat (Alli) en Sibutramine (Reductil)

Vermageringspillen zoals Orlistat (merknaam Xenical of Alli) en Sibutramine (merknaam Reductil) kunnen je een steuntje in de rug geven wanneer afvallen niet zo gaat als je wenst. Zowel Orlistat als Si…
Gecombineerde medicatie tegen obesitas (ernstig overgewicht)

Gecombineerde medicatie tegen obesitas (ernstig overgewicht)

De huidige bestaande obesitas medicatie zorgt weliswaar voor een reductie in het lichaamsgewicht, maar minder dan zowel medici als gebruikers als wenselijk achten. Momenteel loopt er divers onderzoek…
Byetta: gewicht verliezen met diabetes medicatie

Byetta: gewicht verliezen met diabetes medicatie

Byetta (exenatide) is een van de nieuwste medicijnen dat pretendeert gewichtsverlies te kunnen veroorzaken. Oorspronkelijk is Byetta bedoeld om diabetes type 2 onder controle te krijgen en is dus zoge…
Gepubliceerd door Melod op 04-11-2014, laatst gewijzigd op 04-11-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.