Melod » Specials » Ponykamp

De zoektocht naar een ideaal ponykamp

De zoektocht naar een ideaal ponykamp Voor veel jongere én oudere ruiters is het de favoriete manier om de vakantie door te brengen: een ponykamp. Op een ponykamp breng je immers een groot deel van de dag door met je lievelingsdier: het paard. Natuurlijk kun je niet de hele dag op een paardenrug doorbrengen. Je hoeft je echter niet te vervelen tijdens een ponykamp, er staan genoeg andere (paardgerelateerde) activiteiten op het programma, bijvoorbeeld een spooktocht, spelletjesavond, barbecue of ponyverkiezing.

Een leuk ponykamp kiezen

In je zoektocht naar een leuk ponykamp, is het verstandig rekening te houden met een aantal factoren. Op deze manier vergroot je namelijk de kans dat je het perfecte ponykamp vindt. Wat dat perfecte ponykamp precies inhoudt, verschilt van persoon tot persoon. Iedereen heeft immers andere wensen. Stel jezelf in je zoektocht naar een leuk ponykamp in elk geval de volgende vragen:
  • Leeftijd: zoek je een ponykamp waar je vooral leeftijdsgenoten zult treffen, of vind je een gemengde groep gezelliger?
  • Grootte van de groep: kom je meer tot je recht in een grote groep mensen, of hou je meer van wat rust en overzichtelijkheid?
  • Omgeving: droom je van lange bosritten of juist van spannende strandritten?
  • Rijervaring: ben je een beginnende ruiter of zit je al aardig stevig in het zadel en zoek je ponykamp voor gevorderde ruiters?

Ponykamp met eigen verzorgpony

Veel ruiters dromen van een eigen pony. Helaas komt deze droom maar voor een enkeling uit. Wanneer je voor een ponykamp met eigen verzorgpony kiest, kom je echter wel erg dicht in de buurt van de beleving van het hebben van een eigen paard. Er zijn een aantal ponykampen waar je aan het begin van het kamp je eigen verzorgpony uitkiest, zoals Les Chevaux in Buinen en stal 't Reelaer in Raalte.

Ponykamp met Fjorden

Voor de Fjordenliefhebber komt niets zo dicht bij perfectie als een ponykamp met alleen maar Fjorden. Zo sta je op en ga je naar bed met je lievelingspaardenras om je heen. Stallen vol met Fjorden tref je onder andere aan op het Fjordenkamp in Breda en bij ponykamp Fjordhest-Gard in Hoenderloo.

Ponykamp voor 18+'ers

Veel bedrijven richten zich voornamelijk op ponykampen voor jeugdige ruiters. Zonde, er zijn namelijk ontzettend veel volwassenen die graag nog eens dat echte ponykamp van vroeger willen beleven! Gelukkig zijn er een aantal stallen die speciale ponykampen voor volwassenen organiseren, zoals Rancho el Verano in Een en stal de Ripse Ruiters in Rijpwetering.
Ponykamp voor 18+'ers

Ponykamp voor 18+'ers

Droom jij ook nog weleens van de onbezorgde ponykampen van toen je nog een jonge ruiter was? Houdt het dan niet bij dromen, maar doe mee met een ponykamp voor 18+'ers! Er zijn verschillende stallen di…
Een leuk ponykamp kiezen

Een leuk ponykamp kiezen

Wanneer je van paarden en pony's houdt en graag ook je vakantie doorbrengt met je lievelingsdier is een ponykamp misschien iets voor jou! Er bestaan verschillende soorten ponykampen dus het kan lastig…
Ponykamp met Fjorden

Ponykamp met Fjorden

Een ponykamp waar je de gehele vakantie omringt wordt door Fjorden. Wanneer de Fjord je lievelingspaardenras is, klinkt dit je natuurlijk geweldig in de oren! Maar waar je kan een ponykamp met Fjorden…
Ponykamp met eigen verzorgpony

Ponykamp met eigen verzorgpony

Wat is er nu mooier dan op ponykamp gaan en dan de hele week je eigen pony verzorgen? Gelukkig zijn er verschillende ponykampen waar je het hele ponykamp een vast eigen verzorgpaard of pony krijgt.
Gepubliceerd door Melod op 24-02-2013. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties