Melod » Specials » Gezichtsverzorging

Dag- en nachtcrème

Dag- en nachtcrème In vrijwel elk tijdschrift kom je ze tegen: advertenties voor dagcrème en nachtcrème. Een groot deel van de advertenties in bladen gaat over gezichtsverzorging. Maar wat is nu eigenlijk een goede gezichtsverzorging? En wat is de toegevoegde waarde van dag- en nachtcrèmes?

Gezichtsverzorging

Wanneer je je huid in een goede conditie wilt houden is een goede verzorging van groot belang. Een goede gezichtsverzorging kent met name de volgende ingrediënten:
  • Reinigen van het gezicht: met behulp van speciale tonics, reinigingsgel en eenvoudigweg water en zeep begin je met het reinigen van het gezicht. Hierdoor verwijder je onzuiverheden, verwijder je dode huidcellen, ziet je gezicht er frisser uit en kan het voedingsstoffen uit crèmes beter opnemen.
  • De juiste crème kiezen: waar heeft jouw gezicht behoefte aan? Dat is een belangrijke vraag die je je moet stellen wanneer hem om gezichtscrèmes gaat.
  • Scrubben: voor een diepgaande reiniging is het verstandig het gezicht af en toe te scrubben. Door te scrubben verwijder je oudere huidcellen, zodat er plaats gemaakt wordt voor de jongere huidcellen.
  • Gezichtsmasker: wanneer je je huid eens extra wilt verwennen of speciale behoeftes hebt kan je een gezichtsmasker nemen. Er zijn onder meer gezichtsmaskers die de huid zachter maken, die extra vochtinbrengend zijn en gezichtsmaskers die diep reinigen.

Dagcrème

Een dagcrème is een crème die je na het reinigen van het gezicht op de huid aanbrengt. Dagcrèmes hydrateren de huid en beschermen deze tegen schadelijke invloeden van buitenaf, zoals UV-straling en uitlaatgassen. Het is belangrijk om een goede dagcrème te kiezen die bij je huidtype past. Iemand met een droge huid heeft bijvoorbeeld vrij weinig aan een dacgrème voor een vette huid.

Nachtcrème

Een nachtcrème breng je op de huid aan na een grondige reiniging. Er zijn grofweg drie soorten nachtcrèmes. Herstellende crèmes helpen je gezichtshuid bij te komen van schadelijke invloeden van buitenaf. Een regenerende nachtcrème stimuleert de celproductie en een anti rimpel crème helpt rimpels tegen te gaan. Maar het allerbelangrijkste doel van nachtcrèmes is de huid hydrateren.
Wat is het nut van een dagcrème?

Wat is het nut van een dagcrème?

Allerlei reclames schreeuwen ons toe dat we een dagcrème moeten gebruiken wanneer we onze mooie huid willen behouden. Niet verwonderlijk, de dag creme kan ons namelijk helpen ons gezicht gezond en vri…
Wat is het nut van een nachtcrème?

Wat is het nut van een nachtcrème?

Allerlei reclames schreeuwen ons toe dat we een nachtcrème moeten gebruiken wanneer we onze mooie huid willen behouden. Is dit echter wel nodig? En hoe werkt zo'n nachtcrème nu precies? Alles over hui…
Dag- en nachtcrème voor de rijpere huid

Dag- en nachtcrème voor de rijpere huid

Onze huid heeft - net als andere lichaamsdelen - een andere verzorging nodig wanneer men ouder wordt. De huid vraagt om een andere behandeling dan in de jongere jaren. Het voornaamste belang is het vo…
Gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging: reinigen van het gezicht, een vochtinbrengende crème, een gezichtsmasker op zijn tijd... Om de huid van je gezicht gezond en in optimale conditie te houden, is een goede verzorging…
Welk huidtype heb ik? (de verschillende huidtypes)

Welk huidtype heb ik? (de verschillende huidtypes)

"Welk huidtype heb ik?". Dit is een zeer belangrijke vraag die je jezelf moet stellen wanneer je op zoek bent naar een goed huidverzorgingsproduct. Er zijn verschillende huidtypes en huidtypes bepalen…
Verzorging droge huid: reiniging

Verzorging droge huid: reiniging

Mensen met een droge huid hebben een huid die aanvoelt als een te krap gezichtsmasker. Dit komt doordat mensen met een droog huidtype een vochtarme huid hebben, waardoor een trekkerig gevoel ontstaat.…
Gepubliceerd door Melod op 15-06-2011, laatst gewijzigd op 06-10-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.