Melod » Specials » Hypotheek

Hypotheek afsluiten, maximale hypotheek en maandlasten

Hypotheek afsluiten, maximale hypotheek en maandlasten Er komt nogal wat kijken bij een hypotheek. Zo is het verstandig een berekening van de maandlasten van je hypotheek te maken voor je een hypotheek afsluiten gaat, om niet voor verrassingen te komen te staan. Je betaalt over je hypotheek een bepaalde rente. De rente van hypotheken wordt onder meer bepaald door de looptijd van de hypotheek. Tot slot is er een maximale hypotheek die je kunt krijgen.

Hypotheek

Op het moment dat je een huis wilt kopen, heb je een flinke smak geld nodig. Je kan dit geld zelf bij elkaar sparen, maar het is gebruikelijk een hypotheek af te sluiten wanneer je een huis wilt kopen. De hypotheek geeft de bank (of andere kredietverstrekker) de zekerheid dat hij (een deel van) de lening terug krijgt wanneer degenene die de hypotheek afgesloten heeft het hypotheekbedrag niet meer op kan brengen. Er bestaan diverse hypotheekvormen met elk eigen voordelen en nadelen.

Maximale hypotheek

Je kan het bedrag dat je kunt lenen niet zelf bepalen. Er zijn regels verbonden aan hypotheekverstrekking, waardoor je op een maximaal hypotheekbedrag uitkomt. Dit bedrag is onder andere afhankelijk van je inkomsten en uitgaven.

Rente van hypotheken

Je betaalt over een hypotheek, net als over alle andere leningen, vanzelfsprekend een bepaald rentepercentage. De hoogte van dit rentepercentage is onder meer afhankelijk van de hoogte van de hypotheek en de looptijd van de hypotheek.

Voordelen en nadelen aflossen hypotheek

Je kan de hypotheek op verschillende manieren aflossen. Bij de ene aflossingsvorm doe je er langer over dan de andere vorm. Al deze vormen hebben eigen voor- en nadelen.

Berekening maandlasten hypotheek

Voordat je een hypotheek afsluiten gaat, is het fijn om te weten hoe hoog je maandlasten zullen zijn. De maandlasten zijn van diverse factoren afhankelijk, waaronder:
  • Hoogte hypotheek
  • Looptijd hypotheek
  • Hypotheekvorm
  • Rentevaste periode
Huis kopen zonder vast contract

Huis kopen zonder vast contract

Een huis kopen zonder vast contract, 'dat is helemaal niet mogelijk' denken velen, want 'je krijgt geen hypotheek zonder vast contract'. Een hypotheek zonder vast contract is echter wel degelijk mogel…
Voordelen en nadelen aflossen hypotheek

Voordelen en nadelen aflossen hypotheek

Wanneer je een huis gekocht hebt, zal je hoogstwaarschijnlijk een hypotheek hebben, die je af moet lossen. Bij het aflossen van de hypotheek heb je twee opties met betrekking tot de hoogte van het afl…
Voorwaarden geld lenen

Voorwaarden geld lenen

Wanneer je geld wilt lenen, gelden er vaak bepaalde voorwaarden. Geld lenen vraagt daarom flink wat aandacht. In de voorwaarden van geld lenen kunnen namelijk addertjes onder het gras zitten. Alleen d…
Gepubliceerd door Melod op 07-09-2010, laatst gewijzigd op 25-08-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.