Melod » Specials » Montignac dieet

Afvallen en gewichtscontrole met het Montignac dieet

Afvallen en gewichtscontrole met het Montignac dieet De Fransman Michel Montignac heeft een methode ontwikkeld waarbij je gezond afvallen kunt en je streefgewicht zonder al te veel moeite behouden kunt. Het Montignac dieet werkt namelijk niet met het tellen van calorieën. Je moet enkel rekening houden met de glykemische index van producten. Dit betekent dat je producten moet eten die niet te veel suiker de bloedbaan insturen.

Montignac dieet

Het Montignac dieet is ontwikkeld door de Fransman Michel Montignac. Hij ontdekte een manier om gewicht te verliezen zonder calorieën te tellen. Het is bij het Montignac dieet van belang om producten te gebruiken met een zo laag mogelijke glykemische index. Producten met een hoge glykemische index hebben vervelende gevolgen voor de alvleesklier, de stofwisseling en het gewicht.

Glykemische index

De glykemische index is een tabel waarin diverse koolhydraten opgenomen zijn met een bijbehorende waarde. Hoe hoger de waarde, hoe hoger de glykemische index. De glykemische index geeft aan hoeveel suiker er uit het product in de bloedbaan terecht komt. Veel suiker in de bloedbaan verhoogt de bloedsuikerspiegel. Hierdoor moet de alvleesklier extra hard werken om voldoende insuline aan te maken. Dit komt de stofwisseling en het gewicht niet ten goede.

Het snelle afslankplan

Het snelle afslankplan is bedoeld om het functioneren van de alvleesklier te normaliseren en gewicht te verliezen. Door producten met een erg lage glykemische index te nuttigen geef je het lichaam de kans zich te herstellen en daarnaast gewicht te verliezen. Je dient het snelle afslankplan bij voorkeur drie maanden vol te houden.

Het gewichtscontroleplan

Het gewichtscontroleplan vormt als het ware een vervolgtraject op het snelle afslankplan. Je mag hierbij ook koolhydraten eten met een wat hogere glykemische index. Je kan ook direct starten met het gewichtscontroleplan wanneer je niet persé af wilt vallen maar wel gezond wilt eten.
Montignac dieet: inleiding

Montignac dieet: inleiding

Het Montignac dieet van Michel Montignac is een dieet waarbij je niet eindeloos calorieën hoeft te tellen. Het dieet bestaat voornamelijk uit het kiezen van koolhydraten met een zo laag mogelijke glyk…
Montignac dieet: glykemische index

Montignac dieet: glykemische index

De glykemische index is een tabel waaruit je af kunt lezen hoeveel procent van de suiker in de koolhydraten die je inneemt opgenomen worden in de bloedbaan. Producten met een hoge glykemische index ve…
Montignac dieet: het snelle afslankplan

Montignac dieet: het snelle afslankplan

Het snelle afslankplan is een onderdeel van het Montignac dieet. Het snelle afslankplan is naast afvallen bedoeld om de alvleesklier en stofwisseling te normaliseren. Wanneer je afvallen wilt met het…
Montignac dieet: gewichtscontroleplan

Montignac dieet: gewichtscontroleplan

Na het afvallen met het snelle afslankplan van het Montignac dieet is het verstandig over te gaan op het gewichtscontroleplan. Hierbij gelden minder regels en je mag koolhydraten met een glykemische i…
Gepubliceerd door Melod op 01-07-2010, laatst gewijzigd op 10-03-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.